Японська Nintendo планує у 2024 фінансовому році продати лише 15 млн консолей Switch через те, що попит на них продовжить знижуватися. Втім, компанія не впевнена навіть в цій цифрі. Про це повідомляє Engаdget, посилаючись на фінансовий звіт виробника.

«На сьомому році роботи компанії буде складно підтримувати динаміку продажів комутатора, – заявив президент Nintendo Сюнтаро Фурукава. – Наша мета – продати 15 мільйонів пристроїв у цьому фінансовому році – є дещо розтягнутою».

Для досягнення поставлених цілей виробник зосередиться на продажі другої та навіть третьої консолі людям, які вже мають одну.

«Ми намагаємося не просто поставити одну систему в кожну оселю, а кілька в кожну оселю, або навіть по одній на кожну людину», – пояснили в Nintendo.

У 2023 фінансовому році продажі компанії зменшилися на 5,5%, до 1,601 трлн єн, а прибуток – на 14,9%, до 504,3 млрд єн. Чистий дохід Nintendo в IV кварталі впав на 18% порівняно з аналогічним періодом попереднього року та склав 306,5 млрд єн. Це свідчить, що компанія перебуває на слизькому шляху до зниження.

Продажі консолей Switch за квартал склали 3,06 млн одиниць. Половина з них – це OLED Switch. Для Nintendo цей результат став одним із найгірших. Однак цього варто було очікувати для шестирічної консолі, яка наситила ринок. Також є думка, що користувачі очікують на консоль нового покоління, якою б вона не була.