Нещодавні прогнози інсайдерів стосовно появи Final Cut Pro і Logic Pro на iPad виявились занадто обережними, адже ми побачимо додатки на планшетах не через рік, а вже за два тижні – 23 травня.

Apple офіційно анонсувала випуск планшетних версій Final Cut Pro і Logic Pro. Застосунки отримають адаптований для сенсорних екранів інтерфейс, підтримку Apple Pencil та Magic Keyboard, при цьому їх функціональність має відповідати десктопним версіям.

У Final Cut Pro для iPad з’явилось віртуальне колесо, яке допомагає швидше перемикатися між різними елементами застосунку та виконувати деякі редагування. Apple також заявляє, що користувачам має бути досить просто змінювати порядок кліпів і редагувати їх за допомогою сенсорного вводу. Ще зручніше це робити за допомогою Apple Pencil. Ви зможете малювати безпосередньо в додатку і додавати ці елементи до проєктів.

Final Cut Pro для iPad підтримує редагування відео з різних камер, автоматичне налаштування звукових доріжок, кадрування відео, є функції видалення фонового зображення та шумів і багато іншого. Проєкти, створені на iPad, можна надсилати на Mac (і навпаки), а також можна завантажувати відео з iMovie для iOS. А якщо під’єднати клавіатуру, зможете використовувати комбінації клавіш, як на Mac.

Logic Pro пропонує користувачам колекцію інструментів, на яких зручно грати за допомогою сенсорного екрана. Також ви знайдете віртуальні інтерфейси й мікшер, що включає канали, фейдери, плагіни та подібні елементи керування. Новий браузер для звукових ефектів допоможе знайти різноманітний контент в одному місці. Як і Final Cut Pro, Logic Pro може експортувати проєкти на Mac, а також імпортувати треки з GarageBand для iOS.

Logic Pro працюватиме на будь-якому iPad з чипсетом A12 або новіше. Для Final Cut Pro знадобиться планшет з чипсетом M1. Apple пропонує безплатно спробувати застосунки протягом місяця, після чого доведеться оформити підписку для кожного застосунку окремо за $4.99/міс. або $49/рік (нагадаю, десктопні версії достатньо придбати один раз).