Зараз багато людей користуються електротранспортом і ще більше – розглядають можливість покупки. Якщо ви з-поміж других, ця стаття допоможе вам визначитися з видом персонального електротранспорту, який може підійти вам найкраще. А в кінці на вас чекає ще й тест від Цитруса, щоб упевнитися в правильності свого вибору.

Види електротранспорту: який краще обрати?

Почнемо з найбільш розповсюдженого виду – електросамокатів. Це швидкий та маневровий транспорт, який може проїхати до 70 км без підзарядки. Ним легко та зручно пересуватися, а навчитися керувати просто та швидко. З електросамокатами ви можете забути про затори, високі ціни на пальне та дорогий ремонт, але не забувайте про аксесуари для захисту. Шолом, правильне взуття, наколінники, налокітники та світловідбивні елементи – це мінімум для підвищення безпечності поїздок, який, до речі, розповсюджується й на інші види електротранспорту. 

Електровелосипед – універсальний та звичний багатьом засіб пересування. Зовні він виглядає як звичайний механічний велосипед, але наявність мотора докорінно змінює його концепцію. Адже тепер, щоб дістатися кудись на ньому, не потрібно постійно крутити педалі – ним можуть користуватися люди з абсолютно різною фізичною підготовкою. Для ще більшої зручності радимо придивитися до моделей з конструкцією, яка може складатися, – це полегшує зберігання та транспортування.

Види електротранспорту: який краще обрати?

Якщо ви хочете щось більш потужне та швидке, придивіться до електроскутерів та електромотоциклів. Це повноцінний транспортний засіб, яким ви можете подорожувати або просто пересуватися містом. Вони складніші в керуванні, ніж попередні варіанти, та потребують глибшого знання правил дорожнього руху, а для керування моделями з двигуном потужністю від 3 кВт потрібно мати права. 

Моноколеса – найбільш компактний вид електротранспорту. Його частіше обирає молодь, адже серед старших людей існує упередження щодо складності його використання. Але насправді, навчитися їздити на моноколесі не набагато складніше, ніж на самокаті. 

Все ще не визначилися? Пройдіть тест та дізнайтеся, який електротранспорт підходить саме вам.

І пам’ятайте, який би ви варіант для себе не обрали, всі вони мають одну важливу спільну рису – екологічність. Користуючись таким транспортом, ви не лише економите свій час та гроші, а ще й захищаєте довкілля від шкідливих викидів, які спричиняють двигуни внутрішнього згоряння. 

Види електротранспорту: який краще обрати?

Обрати будь-який з перелічених варіантів електротранспорту ви можете в Цитрусі – компанії, яка першою привезла його в Україну, а також започаткувала формування культури його використання.