Компанія Volkswagen має намір звільнити майже всіх членів виконавчої ради свого підрозділу з розробки програмного забезпечення Cariad. Про це пише Reuters із посиланням на людину, обізнану із ситуацією.

Автовиробник готується до скорочень, щоб вирішити проблеми з розробкою. Очікується, що наглядова рада Cariad затвердить звільнення на засіданні цього тижня. На посаді може залишитися лише керівник відділу кадрів Райнер Цугехьор.

Вказаний підрозділ був створений під керівництвом колишнього генерального директора групи VW Герберта Дісса. Cariad перевищив свій бюджет, однак так і не зміг досягти поставлених цілей. Це призвело до відходу Дісса та його заміни на Олівера Блюма минулого вересня.

За словами представника VW, компанія аналізує підрозділ і його проєкти. Він також поінформував про низку рішень, але вони не є кадровими. У Volkswagen підкреслили, що Cariad і розробка програмного забезпечення для транспортних засобів залишаються невіддільною частиною стратегії групи.

Нагадаємо, що проблеми в цьому підрозділі спричинили затримку роботи над важливими моделями автомобілів Porsche e-Macan та Audi Q6 e-tron. Запланований запуск загальнокорпоративного структурного програмного забезпечення для автомобілів, спочатку розробленого для забезпечення четвертого з п’яти рівнів автономного водіння з 2026 року, відклали на два роки.