Фантастична стрічка «Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy 3 стартувала у світовому прокаті з ідеально збалансованим бокс-офісом. Про це пише Gizmodo.

Третя частина серії про космічних невдах зібрала $282 млн після виходу на екрани. За даними видання Variety, внутрішні збори нового фільму від Marvel Studios досягли $114 млн при початкових прогнозах у $120 млн. Це певний крок назад порівняно з другою частиною «Вартових Галактики», яка вийшла у 2017 та стартувала зі $146 млн.

Натомість в міжнародному прокаті фільм заробив $168 млн із несподіваним зростанням зборів у Китаї на $28 млн. Це вже третя стрічка кіновсесвіту Marvel від початку пандемії, яка виходить в прокат у цій країні  після «Людини-павука: Далеко від дому» у 2019 році.

Глядачам довелося чекати на «Вартових Галактики 3» шість років. Зараз фільм посідає третє місце за зборами за перший вікенд на внутрішньому ринку. Лідерство утримує інший великий проєкт за участі Кріса Пратта – «Super Mario Bros.». На третьому місці – «Повстання зловісних мерців».  Незабаром у кінопрокат виходять ще кілька стрічок, які цілком можуть створити велику конкуренцію «Вартовим». Приміром, це нова частина серії «Форсаж» та римейк «Русалоньки».

Нагадаємо, що в третій частинці «Вартових Галактики» улюблені герої пристосовуються до буденності на космічній станції Ніденія. Однак незабаром їхні життя перевертаються з ніг на голову через відгомін буремного минулого Ракети.