Мем-монета pepecoin (PEPE) після появи кілька тижнів тому коштує вже понад $1 млрд та приносить грандіозні статки своїм покупцям. Про це пише CoinDesk.

За даними блокчейн-платформи Arkham, трейдер під псевдонімом dimethyltryptamine.eth три тижні тому купив на біржі UniSwap 5,907 трлн pepecoin за ціною $263. Частину токенів він вже продав і отримав прибуток у $3,8 млн. Натомість токени, що залишилися в трейдера, коштують близько $9 млн. Тобто прибуток складає майже 5 000 000%.

Мем-монета pepecoin коштує понад $1 млрд, прибутки від її продажу досягають 5 000 000%

Трейдер отримує вигоду від стрімкого зростання курсу монети, заснованої на мемі «жабеня Пепе» – популярному символі в криптовалютних колах. За даними CoinGecko, в якісь моменти монета коштувала більше, ніж ARB від Arbitrum. Її називають одним із найгарячіших новоспечених токенів 2023 року.

Водночас аналітики занепокоєні концентрацією власності – з моменту випуску мем-монети її значні обсяги придбали лише кілька трейдерів. Приміром, було виявлено п’ять рахунків, пов’язаних із гаманцем pepecexwallet.eth, який отримував кошти безпосередньо з контракту на розгортання токена і придбав понад 8,87 трильйона PEPE після випуску всього за $385.

Нагадаємо, що жабеня Пепе – це вигаданий персонаж з коміксу «Boy’s Club». Його створив американський художник Мет Фюрі.