Майбутній планшет Google Pixel Tablet матиме хороший набір характеристик, згідно з оголошенням, яке ненадовго з’явилося на японському сайті Amazon, а потім було видалено.

Як повідомляється, 11-дюймовий планшет буде оснащений чипом Google Tensor G2, 8 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5 та до 256 ГБ пам’яті UFS 3.1 для зберігання даних. Очікується, що пристрій також матиме LCD-дисплей з роздільною здатністю 2560×1600 точок і яскравістю 500 ніт. Планшет також підтримуватиме стилус USI 2.0, матиме дві 8-мегапіксельні камери з фіксованим фокусом (f/2.0, сенсор 1/4 дюйма), чотири динаміки, три мікрофони, порт для зарядки USB-C і підтримку безпровідних модулів Bluetooth 5.2 та Wi-Fi 6.

Характеристики Pixel Tablet стали відомі прямо перед анонсом на Google I/O

Ємність вбудованого в планшет акумулятора складе 27 Вт·год, чого має бути достатньо для до 12 годин відтворення потокового відео.

У вже видаленому оголошенні ціна на Pixel Tablet становила 79 800 єн (близько $591) за 128 ГБ пам’яті, тоді як попередні чутки свідчать, що в Європі ціна на планшет може стартувати від 600 євро (близько $662). У лістингу також зазначена дата запуску – 20 червня, хоча Google ще не підтвердив її офіційно.

Характеристики Pixel Tablet стали відомі прямо перед анонсом на Google I/O

Вперше анонсований на заході Google I/O минулого року, планшет Pixel Tablet, як очікується, буде доступний у чотирьох кольорах, включаючи зелений, чорний і бежевий/білий, а також світло-рожевий варіант.

Характеристики Pixel Tablet стали відомі прямо перед анонсом на Google I/O

Планшет постачатиметься з бездротовою док-станцією, яка може заряджатися і працювати як динамік, фактично перетворюючи його на розумний дисплей, подібний до Amazon Echo Show.

Очікується, що Google представить планшет Pixel, а також перший складаний смартфон Pixel Fold, бюджетний Pixel 7A і, можливо, попередньо покаже майбутні Pixel 8 і 8 Pro на цьогорічному заході I/O, який відбудеться вже 10 травня.