Приватні фірми несуть етичну, моральну та юридичну відповідальність за те, щоб їхні продукти зі штучним інтелектом були безпечними та надійними. При цьому вони повинні дотримуватися чинних законів. Про це йдеться в заяві віцепрезидентки США Камали Гарріс, повідомляє Engadget.

Щоб домогтися більших гарантій щодо ШІ, державна діячка зустрілася з керівниками компаній Alphabet, Microsoft, OpenAI та Anthropic. На думку віцепрезидентки, технології генеративного ШІ, такі як Bard, Bing Chat і ChatGPT, можуть як допомогти, так і зашкодити країні. Приміром, вони можуть вирішити деякі з найбільших викликів, але також їх можуть використати для порушення прав, створення недовіри та послаблення «віри в демократію».

У цьому ключі Камала Гарріс вказала на розслідування російського втручання у президентські вибори в США у 2016 році як на доказ того, що ворожі країни будуть використовувати технології для підриву демократичних процесів.

Більше деталей щодо дискусій на зустрічі поки не оприлюднили. Але Bloomberg стверджує, що в запрошеннях йшлося про ризики, пов’язані з розвитком ШІ, зусилля з обмеження цих ризиків та інші способи співпраці уряду з приватним сектором для безпечного впровадження ШІ.

Раніше повідомлялося, що Ілон Маск планує запустити власний генеративний штучний інтелект TruthGPT, який за планами підприємця має стати безпечнішою версією наявних чат-ботів. В інтерв’ю Fox News він висловив стурбованість тим, як розвивається цей напрямок галузі. За словами Маска, великомовні моделі навчаються бути «політично коректними» або неправдивими. Натомість його ШІ має бути іншим.