Як стверджує Defense Express вночі 4 травня 2023 р. ППО ЗСУ збило над Києвом хвалений російський «Кинжал».

Defense Express із власних джерел отримало фото уламків ракети, які впали на стадіоні у межах Києва. На одному з фото можна побачити носовий обтічник, максимально схожий з тим, що використовується саме на ракетах Х-47М2 «Кинджал».

Про атаку Києва у ніч 4 травня 2023 р. офіційно повідомила Київська міська військова адміністрація: «Рашисти здійснили напад на Київ із застосованням баражуючих бєприприпасів типу «Shahed» та ракет, ймовірно балістичного типу. (Остаточно тип застосованих ракет буде визначено лише після експертизи залишків).».

Українське ППО можливо збило балістичну ракету Х-47М2 «Кинджал» [ОНОВЛЕНО]

Як вказує Defense Express, по уламку видно, що він отримав ураження з пробиттям, що вказує на те, що перехоплення було доволі ефективним зі знищенням бойової частини ще у повітрі. З цим начебто й пов’язаний потужний вибух, який чули кияни уночі 4 травня. Велика товщина матеріалу обтічника пов’язана з тим, що він має витримати високу температуру під час розгону до гіперзвукової швидкості.

Defense Express вважає, що перехоплення було здійснено ЗРК Patriot, які нещодавно встали на бойове чергування в Україні. Начебто це підтверджує один з українських військових у Twitter.

Українське ППО можливо збило балістичну ракету Х-47М2 «Кинджал» [ОНОВЛЕНО]

Чекаємо підтвердження факту знищення Х-47М2 «Кинджал» від Командування Повітряних Сил ЗСУ. Якщо це дійсно так, то в уламках ракети вкрай зацікавлені в США, яка зараз випробує власну гіперзвукову зброю.

Нагадаємо, ракети Х-47М2 «Кинджал» – це балістична умовно гіперзвукова (5,9 Маха) ракета повітряного пуску, створена на базі оперативно-тактичних балістичних ракет 9К720 «Іскандер-М». Носії «Кинджалів» – літаки МіГ-31К та Ту-22М3. До недавніх пір Україна не мала засобів протидії таким ракетам. Схоже зараз вже має.

[ОНОВЛЕНО]

Командування Повітряних Сил ЗСУ відмовилось коментувати чутки, направивши усіх бажаючих за коментарями до Defense Express та КМВА.