Працівники Google критикують гендиректора Пічаї та порівнюють його з персонажем зі Шрека

Працівників Google розгнівало значне підвищення зарплати гендиректору компанії Сундару Пічаї в момент агресивного скорочення витрат та ліквідації 12 тис. робочих місяць в Alphabet, яка є материнською компанією Google. Про це пише CNBC.

Сундар Пічаї став одним із найбільш високооплачуваних керівників в Америці після тогорічного підвищення зарплати. За даними Комісії з цінних паперів і бірж США, торік Пічаї отримав загалом $226 млн, переважно у вигляді премії в акціях на суму $218 млн. При цьому минулого тижня компанія оголосила про дозвіл на викуп акцій на суму $70 млрд, що дозволило Пічаї продати свої акції.

Внутрішні платформи Google невдовзі після цього наповнилися розмовами та мемами з критикою Пічаї про підвищення собі зарплати під час скорочення витрат в інших сферах. Деякі працівники також висловлювали невдоволення викупом акцій, який дорівнював викупу у 2022 році.

У мемах гендиректора Google порівнюють з CEO компанії Apple Тімом Куком, чия загальна компенсація за 2022 рік була на понад 40% меншою від запланованого. Невигідно Пічаї виглядає й на фоні гендиректора Zoom Еріка Юаня, який заявив про 98% зменшення своєї зарплати та відмову від бонусів після скорочення 1300 робочих місць компанії.

Також у мемах було й зображення лорда Фаркуада зі Шрека з текстом: «Сундар приймає $226 млн, звільняючи 12 тисяч гуглерів, урізаючи пільги та руйнуючи мораль і культуру».

Цитата персонажа при цьому була: «Дехто з вас може померти, але це жертва, на яку я готовий піти».

З боку Google офіційного коментаря щодо цієї історії не було.

Раніше повідомлялося, що доходи Google від реклами знизилися вдруге поспіль, оскільки компанія намагається зорієнтуватися в умовах економічної невизначеності та скористатися останніми досягненнями в галузі штучного інтелекту.