Покупці в США почали обирати дорожчі моделі iPhone

Згідно з останнім звітом дослідницької компанії Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), у 2023 році змінилася тенденція схильності покупців iPhone в США обирати більш доступні версії смартфона.

Хоча історичні дані свідчать про те, що покупці iPhone зазвичай обирають дешевші моделі, середньозважена роздрібна ціна смартфонів Apple, проданих у США (US-WARP) у березні 2023 року, досягла нового максимуму – $988. Це незвична тенденція, оскільки середня ціна продажу iPhone зазвичай знижується протягом першого кварталу року.

CIRP пов’язує зростання US-WARP з популярністю моделей iPhone 14 Pro, попит на які випереджав виробництво, що призвело до великих термінів виконання замовлень через кілька місяців після запуску. Крім того, покупці, схоже, віддають перевагу iPhone 14 Plus, а не iPhone 13 mini, і Apple пропонує більше пам’яті в моделях вищого класу, щоб привабити споживачів. Крім того, пристрої Apple, як правило, довше зберігають свою вартість, що призводить до вигіднішого trade-in, який знижує витрати на нову модель і може заохотити людей вибрати дорожчий iPhone.

У звіті також зазначається, що повернення моделей iPhone 14 Pro до загального продажу в першому кварталі цього року відіграло певну роль у підвищенні середньої ціни продажу смартфонів Apple, оскільки постачальники нарощували виробництво після затишшя попиту після різдвяних свят.