Airbnb оновлює платформу для оренди житла, щоб зменшити напруженість у відносинах між гостями та господарями напередодні літнього туристичного сезону. Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія запроваджую одразу понад 50 нових функцій та оновлень. Їхня мета – покращити прозорість цін, процедуру оформлення замовлення, доступність тощо. Зміни, зокрема враховують відгуки клієнтів та їхні пости в соцмережах.

Головний виконавчий директор компанії Брайан Ческі згадав минуле літо, коли став помічати дедалі більше скарг у соціальних мережах. Тож той сезон став для Airbnbs своєрідним тривожним дзвінком. Тоді з’явилася хвиля гніву від давніх користувачів, які скаржилися на великі списки обов’язків і непомірну плату за прибирання. Частково проблема пов’язана з дизайном застосунку.

«Люди скаржилися на господаря, але в нього були погані інструменти. – пояснив Брайан Ческі. – Господарі стягували надмірно високу плату за прибирання, бо не розуміли, скільки насправді платить гість».

Щоб виправити це, компанія залучила відділ дизайну та 20 різних команд. У підсумку вони створили систему, яка дозволяє гостям побачити загальну вартість з усіма зборами до сплати податків у всьому додатку. Водночас власники отримають нові інструменти, щоб встановлювати конкурентоспроможні ціни, додавати знижки й порівнювати свої оголошення з іншими. Також господарі зможуть переглядати загальну ціну за ніч у всьому додатку, щоб орієнтуватися в тому, скільки заплатять гості.

Airbnb запроваджує серйозні зміни на платформі перед літнім сезоном

Щоб зробити Airbnb доступнішим для гостей, компанія впроваджує зміни, наприклад, зниження комісій, можливість сплачувати частинами, а також новий інструмент знижок для власників, щоб пропонувати найкращі пропозиції.

Також категорія «Кімнати» налічуватиме понад 1 млн оголошень із середньою вартістю $67 за ніч, де гості проживатимуть разом із господарями, розділяючи спільні простори. Паспорт господаря надаватиме гостям детальну інформацію про людину, з якою вони зупиняються, включаючи її фото, вподобання щодо соціальної взаємодії та цікаві факти про себе.

Airbnb запроваджує серйозні зміни на платформі перед літнім сезоном

За словами Брайана Ческі, Airbnb вивчає способи використання штучного інтелекту, зокрема для покращення обслуговування клієнтів. Але перед запуском нових функцій за допомогою ШІ, компанія має спершу вирішити наявні проблеми.

«Я думаю, що штучний інтелект матиме глибокий вплив на Airbnb», – додав Брайан Ческі.

Нагадаємо, що зараз Airbnb налічує понад 4 млн господарів. У своїх оселях по всьому світу вони прийняли 1,4 млрд гостей. Цього року кількість приїздів гостей може сягнути 300 млн.