Під час міжнародної правоохоронної операції під кодовою назвою «SpecTor» було заарештовано 288 продавців і покупців наркотиків з усього світу. Про це пише Bleeping Computer.

Також у рамках операції поліція вилучила €50,8 млн ($55,9 млн) готівкою та криптовалютою. Постачальники працювали на так званому ринку «Monopoly Market», який запустили у 2019 році. Тут вони продавали наркотики в обмін на Bitcoin і Monero. Згодом правоохоронці закрили сайт нелегального бізнесу.

Операція «SpecTor»: поліція провела масштабні арешти торговців наркотиками в інтернеті

За інформацією Європолу, німецька влада вилучила дані «Monopoly Market» та використовувала їх, щоб зібрати докази про продавців та клієнтів, які купували та продавали наркотики на сайті.

«Європол складав пакети розвідувальних даних на основі безлічі доказів, наданих німецькою владою, яка успішно вилучила злочинну інфраструктуру ринку в грудні 2021 року», – сказано в повідомленні Європолу.

Тут також додали, що зібрана інформація послужила основою для сотень національних розслідувань.

«Постачальники, заарештовані в результаті поліцейської операції проти «Monopoly Market», також були активними на інших нелегальних ринках, що ще більше ускладнило торгівлю наркотиками та нелегальними товарами в темній мережі», – додали в Європолі.

Під час операції «SpecTor» поліція конфіскувала 850 кг наркотиків та 117 одиниць вогнепальної зброї. Більшість заарештованих продавців та покупців проживають в США (153), Великій Британії (55) та Німеччині (52). Також арешти відбулися в Нідерландах (10) та Австрії (9).

Нагадаємо, що у 2020 році була проведена операція «DisrupTor». Тоді було здійснено 179 арештів. А у 2021 році під час операції «Dark HunTor» поліція викрила 150 постачальників послуг у даркнеті.