Nextdoor – це соціальна мережа для ком’юніті сусідів, де ви можете отримати місцеві поради, купити та продати речі, позичити інструменти, дізнатись про локальні бізнеси та почитати новини. Сервіс презентував нову функцію, для роботи якої використовується генеративний штучний інтелект. Асистент всередині застосунку допомагатиме користувачам перефразовувати “потенційно неприязні” публікації. Нововведення має стати доступним “протягом найближчих тижнів”.

Компанія вже не вперше експериментує зі способами нагадування користувачам підтримувати розмови “по-сусідськи”. Nextdoor намагалася боротися зі сприйняттям платформи, як токсичного місця, надсилаючи “нагадування про доброзичливість” у 2019 році. А минулого року сервіс запровадив спливаючі вікна, які закликають користувачів бути більш чуйними. Застосунок також намагається протидіяти расизму й запобігати гострим політичним дискусіям.

Новий асистент, замість попереджувальних нагадувань, порадить користувачам “перефразувати потенційно недоброзичливу публікацію” і запропонує нове формулювання допису. “Чудово говорити людям: “Гей, будьте трохи конструктивнішими” або “вам не завжди потрібно відповідати””, – каже генеральний директор Nextdoor Сара Фріар. “Але тепер ви насправді допомагаєте їм змінити підхід, можливо так, як вони й не подумали”.

Повідомлення, написані помічником, є необов’язковими, користувачі можуть вільно вносити зміни в запропонований текст. Асистент покладається на ті ж моделі OpenAI, що і ChatGPT. За словами Фріар, він пройшов навчання на “всіх даних, які ми зібрали протягом майже 10 років”. Це дозволяє асистенту надавати більш індивідуальні пропозиції користувачам. Компанія також навела приклад, де асистент пропонує змінити фразу, щоб підвищити шанси на отримання кращої реакції на неї.

Nextdoor використовує генеративний ШІ, щоб заохочувати користувачів "перефразовувати" неприязні повідомлення

Додам, що “Сімпсони”, як завжди, все знали — у 2016 році вийшла серія “The Girl Code”, в якому Ліза Сімпсон створила ШІ-асистента, який аналізує коментарі користувачів у соцмережах і передбачає їх наслідки. Цілком можливо, що розробники Nextdoor надихались саме цією ідеєю.