Складаний смартфон Motorola Razr 40 Ultra отримає не найновіший, але флагманський процесор

З початком виходу складаних смартфонів від Motorola, пристрої обходилися не найпотужнішими чипами. А от торішнє оновлення вже могло запропонувати Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. І здається, що на цей раз «свіжішого» чипа не буде.

Згідно з інформацією від XDA, «старша» модель цього року — Motorola Razr 40 Ultra — також побачить світ зі Snapdragon 8+ Gen 1. Його доповнить комбінація з 12 ГБ оперативної пам’яті та до 512 ГБ в накопичувачі. Все це працюватиме з ОС Android 13, яку доповнить фірмовий інтерфейс My UX.

Ємність батареї пристрою складе 3 640 мА·год й буде підтримка 33-ватного швидкого заряджання. Також смартфон запропонує опції з двома слотами для SIM-карток, або з фізичною карткою та eSIM. Всі варіанти матимуть підтримку NFC та сканери відбитків пальців.

Видання не зазначає точний розмір дисплеїв, але має їх роздільну здатність. Так, внутрішній AMOLED-екран матиме 2640×1080 пікселів, підтримуватиме HDR та високу частоту оновлення зображення (120 або 144 Гц). При цьому роздільна здатність зовнішнього дисплея становитиме 1056×1066 пікселів.

Ба більше, на зовнішньому дисплеї можна буде запускати будь-які застосунки, навіть якщо вони не адаптовані під нього (хоча й смартфон попереджатиме, що такий застосунок може працювати некоректно). Заразом користувачу будуть доступні чималі варіації кастомізації інтерфейсу під власні вподобання.

Цього року смартфон також навчиться розпізнавати ступінь розкриття корпусу й в окремих позиціях пропонуватиме додаткові опції поведінки для деяких застосунків, як це вже робить його основний конкурент — Samsung Galaxy Flip4. 

Загалом смартфон матиме три камери. Дві зовнішні міститимуть сенсори Sony IMX563 з роздільною здатністю 12 МП, та SK Hynix Hi1336 — 13 МП. Внутрішня селфі-камера матиме 32 МП — OmniVision OV32B40.

Вибір смартфона також урізноманітнять трьома опціями кольорів корпусу — Blue, Black та Barberry. Компанія прискорено готується до запуску нових моделей.

А от характеристики «молодшої» версії такого смартфона поки що невідомі.