Кількість автомобільних крадіжок в Нью-Йорку зростає, тож влада міста вирішила знайти технологічний спосіб їх запобіганню. Чиновники вбачають часткове розв’язання проблеми у використанні трекерів AirTag та дронів.

Мер Нью-Йорка Ерік Адамс анонсував програму AirTag, в рамках якої 500 трекерів будуть роздані жителям міста. Їх надала некомерційна організація Association for Better New York.

У цьому році кількість крадіжок автомобілів у Нью-Йорку зросла на 13% порівняно з тим самим періодом 2022 року. Міська влада сподівається, що чим більше громадян непомітно розмістять AirTag у своїх автомобілях, тим легше буде їх відстежувати. Це, своєю чергою, має стримувати злодіїв. Влада Нью-Йорка роздасть більшу частину AirTag у Бронксі, де кількість крадіжок автомобілів зросла на 24%.

“Цей простий пристрій, AirTag, схований в автомобілі, є чудовим пристроєм відстеження”, – сказав мер Адамс. “Його легко відстежувати. Ви можете в режимі реального часу бачити, де знаходиться транспортний засіб”.

“Ви отримаєте сповіщення на смартфон. Ви зрозумієте, що хтось знаходиться у вашому автомобілі, або його викрали. Ви телефонуєте 911 якомога швидше”, – додав начальник патрульної поліції Нью-Йорка Джон Челл. “Ви кажете поліцейському “у мене є AirTag”, і вони негайно почнуть розшук”.

Треба відзначити, що у цього плану є й деякі недоліки. Зокрема, AirTag запрограмований таким чином, щоб автоматично вмикати звуковий сигнал, після того, як власник покинув зону його дії (через вісім годин і через 24 години). Коли AirTag видає звук, iOS також показуватиме сповіщення на iPhone, які знаходяться поблизу. Тож навіть, якщо ви заховаєте AirTag у непомітному місці в машині, звук і сповіщення iPhone з часом дадуть злодіям зрозуміти, що за ними стежать.

А як ви вважаєте, чи допоможуть AirTag знизити кількість автомобільних крадіжок?