Samsung заборонила співробітникам використовувати інструменти ШІ

Samsung Electronics заборонила співробітникам використовувати інструменти генеративного штучного інтелекту, такі як ChatGPT. Це рішення компанія ухвалила після того, як виявила завантаження конфіденційного коду на платформу, повідомляє Bloomberg.

Виробник повідомив про нову політику один зі своїх найбільших підрозділів за допомогою службової записки. В ній він висловив стурбованість, що передані на платформи штучного інтелекту дані зберігаються на зовнішніх серверах. Це ускладнює їхній пошук та видалення й може призвести до того, що інформація стане доступною іншим користувачам.

Нові правила забороняють використання генеративних систем ШІ на комп’ютерах, планшетах і смартфонах, що належать Samsung, а також у внутрішніх мережах компанії. Також виробник попросив співробітників, які використовують ChatGPT та інші інструменти на персональних пристроях, не надавати інформацію, що стосується компанії, або персональні дані, які можуть розкрити її інтелектуальну власність. Порушення цих правил може призвести до звільнення.

«Ми просимо вас старанно дотримуватися наших правил безпеки, інакше це може призвести до порушення або компрометації інформації компанії, що може спричинити дисциплінарні стягнення аж до звільнення», – сказано в повідомленні Samsung.

У квітні інженери Samsung випадково виклали внутрішній вихідний код, завантаживши його в ChatGPT. Також минулого місяця виробник провів опитування щодо використання інструментів ШІ всередині компанії. Згідно з його результатами, 65% респондентів вважають, що такі сервіси становлять ризик для безпеки.