Не дивлячись на те, що більшість iPhone все ще збирається в Китаї, Apple продовжує переміщати виробництво в інші країни. Раніше вже можна було побачити моделі iPhone 13 та iPhone SE бразильського виробництва. Тепер до цього списку доєдналася й новіша модель iPhone 14.

Як розповідає 9to5Mac із посиланням на блог MacMagazine, покупець базової версії iPhone 14 вже отримав смартфон з позначкою Assembled in Brazil на пакуванні. Виробництвом таких займається завод Foxconn Brazil в Сан-Паулу. Партійні номери таких екземплярів починаються з BZ/A або BE/A.

Наразі можна зустріти лише «молодші» версії смартфонів iPhone 14 з Бразилії, моделі iPhone 14 Pro або iPhone 14 Plus бразильського виготовлення поки що не помічені.

Цікаво, що це добре вплинуло на локальний ринок. Бразилія накладає чималі податки на імпортні продукти, тому цінник iPhone 14 зі 128 ГБ в накопичувачі міг сягати $1520. Тепер можна знайти на третину дешевші пропозиції.

Apple також допомагає таке переміщення виробництва. Окрім політичних факторів, додаткових проблем компанії все ще доставляє COVID-19 та заходи влади Китаю щодо цього. Перед святковим сезоном минулого року компанії довелося попередити інвесторів та клієнтів про обмежену доступність iPhone 14 Pro. Тоді компанії довелося потроїти виробництво смартфонів в Індії.

Щодо виробництва наступних моделей, початкові лінії розраховані на Китай та Індію, а завод в Бразилії поки що більше орієнтований на локальний ринок.