Ultra – значить краще. Intel може змінити звичну систему маркування процесорів

Мобільні процесори Intel Core 14-го покоління, які мають кодову назву Meteor Lake, вже активно проходять обкатку на різних задачах. Нещодавно згадка про нові чипи була помічена у тестовій базі гри Ashes of the Singularity.

Тестовий CPU мав позначення “Intel Core Ultra 5 1003H” і міг одночасно обробляти до 18 потоків даних. Незвичні назви для інженерних семплів в цілому досить типова практика, втім цей випадок особливий.

На витік, що стався, відреагував Бернард Фернандес (Bernard Fernandes), директор із глобальних комунікацій Intel. У своєму дописі він підтвердив, що Intel готується до змін у назві брендів, оскільки зараз компанія знаходиться у переломній точці клієнтської дорожньої карти перед запуском чипів Meteor Lake. Більше деталей на цей рахунок слід очікувати у найближчі тижні.

Тож використання позначення Core Ultra 5 з великою ймовірністю не було “елементом прикриття”. Цілком можливо, що для нових CPU буде використовуватись саме позначення Core Ultra 5/7/9, замість звичних Core i5/i7/i9.

З розширенням асортименту чипів виробникам під час нелегко сформувати зрозумілу споживачам систему позначень, яка б полегшила вибір оптимального рішення для певних завдань. Нагадаємо, що минулого року компанія AMD оновила маркування мобільних чипів, що дозволило в рамах одного сімейства пов’язати моделі з трьома обчислювальними архітектурами Zen різних поколінь та графічних RDNA 2/3. Подивимось, що запропонує у цьому контексті Intel, якій також доведеться презентувати оновлені моделі Raptor Lake Refresh та принципово нові Meteor Lake.