Корпорація Microsoft не планує випускати нові версії Windows 10. 22H2 – остання версія перед завершенням підтримки операційної системи 14 жовтня 2025 року. Про це пише Windows Central із посиланням на компанію.

Тож цієї осені не варто очікувати випуску версії 23H2 Windows 10. Але операційна система продовжуватиме обслуговуватися щомісяця з оновленнями безпеки. Після закінчення підтримки цієї ОС користувачам запропонують перейти на новішу версію Windows. Вірогідно, на той момент це буде Windows 11 або Windows 12.

Щодо наступної версії Windows LTSC (Long-Term Servicing Channel), то в Microsoft анонсували її вихід на другу половину наступного року.

Нагадаємо, що Windows 10 з’явилася у 2015 році. Ця ОС постійно отримувала нові версії на додаток до щомісячних оновлень безпеки. Спершу Microsoft випускала дві нові версії операційної системи на рік. Однак згодом повернулася до випуску однієї нової версії щороку. Після появи Windows 11 оновлення версій Windows 10 були незначними. У версії 22H2 не було жодної нової функції, вона містила лише виправлення.

Раніше повідомлялося, що Microsoft відмовляється від виробництва клавіатур, мишей та вебкамер під брендом Microsoft, натомість компанія планує зосередитися на аксесуарах під брендом Surface. По суті, це означає «кінець епохи» десктопної периферії Microsoft — яка розпочалась у далекому 1983 році з випуском першої миші під цим брендом.