Компанія Meta бачить можливості, щоб надати мільярдам людей чат-ботів на основі штучного інтелекту. Про це заявив інвесторам генеральний директор технологічного гіганта Марк Цукерберг. При цьому він не уточнив, як саме Meta додасть генеративний ШІ у свої застосунки, пише The Verge.

«Ми досліджуємо можливості чату в WhatsApp і Messenger, інструменти для створення візуальних постів у Facebook і Instagram, а також реклами, а з часом – відео і мультимодальні можливості», – сказав Цукерберг під час телефонного дзвінка щодо фінансових результатів Meta.

Він також очікує, що ці інструменти будуть цінними для всіх – від звичайних людей до творців і бізнесу.

«Наприклад, я очікую, що великий інтерес до агентів штучного інтелекту для бізнес-повідомлень і підтримки клієнтів з’явиться після того, як ми закріпимо цей досвід. Із часом це пошириться й на нашу роботу над метапростором, де люди зможуть набагато легше створювати аватари, об’єкти, світи та код, що зв’язує все це воєдино», – пояснив гендиректор компанії.

Також Марк Цукерберг додав, що продукти генеративного ШІ планується представити в найближчі місяці, тож компанія більше не відставатиме у створенні інфраструктури штучного інтелекту.

Як відомо, що Meta досі не представила нічого схожого на ChatGPT у широкому доступі. Хоча на початку цього року компанія випустила мовну модель ШІ під назвою LLaMA для дослідників.

Нещодавно Meta оголосила про оновлення WhatsApp Desktop для Windows, яке включатиме вищу швидкість та покращені функції дзвінків. Оновлення обіцяє швидший час завантаження програми та плавнішу анімацію інтерфейсу.