Компанія Intel у I кварталі 2023 року отримала $2,8 млрд чистих збитків, або 66 центів на акцію. Роком раніше виробник зафіксував чистий прибуток на $8,1 млрд, або $1,98 на акцію. Про це повідомляє CNBC з посиланням на інформацію Intel.

Без урахування впливу реструктуризації запасів, нещодавніх змін в опціонах на акції для співробітників та інших витрат, пов’язаних із придбанням, Intel заявила про втрати розміром 4 центи на акцію за I квартал року. Виручка гіганта за рік зменшилася на майже 36% – із $18,4 млрд до $11,7 млрд.

Продажі Intel знижуються п’ятий квартал поспіль, однак збиток вона фіксує лише другий квартал. Водночас розмір квартального збитку – найбільший в її історії.

За прогнозами Intel, у II кварталі цього року її втрати становитимуть 4 центи на акцію, а виручка потенційно досягне $12 млрд.

Нагадаємо, що цього січня Intel офіційно представила процесор Core i9-13900KS. Новий флагман десктопної лінійки Core 13-го покоління початково отримав частотну формулу 3,2/6,0 ГГц для продуктивних ядер. Символізм цієї моделі саме у тому, що це перший чип x86, який у штатному режимі прискорюється до 6 ГГц без додаткового розгону.