Valve випустила оновлення бета-версії настільного клієнта Steam — однією з головних новинок у ньому є повністю перероблений внутрішньоігровий оверлей. Так, за допомогою нової панелі інструментів тепер можна спілкуватися з друзями, переглядати прогрес у здобутті досягнень, читати посібники й обговорення, користуватися браузером тощо.

Бета-версія клієнта Steam отримала масштабне оновлення з новими функціями та покращеним інтерфейсом

Цікавою функцією нового оверлею є… Блокнот, до якого можна заносити нотатки про поточну гру. Блокнот підтримує форматування тексту і дозволяє створювати кілька нотаток у грі: вони зберігаються окремо для кожної гри й синхронізуються між усіма ПК, на яких користувач увійшов до свого акаунта, причому переглядати нотатки можна не лише в оверлеї гри, а й на її сторінці в бібліотеці.

Користувачі можуть закріплювати вікна в оверлеї й налаштовувати рівень їхньої прозорості — ця функція доступна для нотаток, посібників, обговорень і браузера, тож гравець тепер може дивитися відео прямо у грі.

Також Valve переробила систему сповіщень — за її словами, вони стали інформативнішими й кориснішими, і не турбуватимуть гравця зеленою іконкою “оновлено” через якісь дрібниці.

І ще одне оновлення – Менеджера знімків екрана. Він також був повністю перероблений: у ньому з’явився вибір між великими й малими мініатюрами, знімки можна також сортувати за датою (а не лише за грою), стало доступне одночасне управління локальними знімками та знімками в мережі тощо.

Бета-версія клієнта Steam отримала масштабне оновлення з новими функціями та покращеним інтерфейсом

Отримати доступ до нових функцій, не чекаючи, коли вони з’являться в стабільному клієнті, можна, долучившись до бета-тестування клієнта Steam.