EA зняла ембарго на огляди Star Wars Jedi: Survivor і, судячи з усього, ця гра наразі має серйозні проблеми з оптимізацією на ПК.

GameStar поділились геймплейним відео з огляду Star Wars Jedi: Survivor. Тестова система буде основана на процесорі AMD Ryzen 9 5900X з 32 ГБ оперативної пам’яті та відеокартою NVIDIA GeForce RTX 4090 24 ГБ. Попри це навіть у режимі 1440p платформі не вдавалось підтримувати 50 кадрів/c. На відео чітко видно, що відеокарта використовується лише на 35–60%.

Під час тестування був включений оверлей з показниками моніторингу MSI Afterburner. Тож можна напевне сказати, що у цьому випадку центральний процесор не є обмежувачем. Але, судячи по відеоряду, відверто дивує те, що гра резервує до 18 ГБ пам’яті відеокарти. І це в режимі 1440p.

Скарги на оптимізацію Star Wars Jedi: Survivor не поодинокі. PCMRace також повідомляють, що гра має величезні вимоги до VRAM. Через дуже низьку продуктивність їм не вдалося отримати ігровий досвід у режимі 4К, попри те, що система була оснащена відеокартою GeForce RTX 3080 Ti 12 ГБ.

Завтра (28.04) відбудеться офіційний запуск Star Wars Jedi: Survivor. EA вже обіцяють підготувати патч безпосередньо на момент лончу, а також активно працювати над подальшою оптимізацією гри.