За інформацією Moore’s Law is Dead, компанія AMD зараз зосереджена на графічних адаптерах середнього класу, та щоб конкурувати з GeForce RTX 4060 від NVIDIA, збирається представити свої рішення цього класу вже в наступному місяці. Згідно з інсайдерськими витоками, відеокарти Radeon RX 7600 XT мають з’явитися 25 травня.

Партнери повинні почати розсилати тестові зразки відеокарт Radeon RX 7600 XT оглядачам з 15 травня, даючи 10 днів на доставлення та тестування. Судячи з усього будуть доступні також референсні моделі.

Вочевидь AMD скопіює рекомендації NVIDIA, розділивши ембарго на перегляд між картами з рекомендованою ціною (MSRP), а також дорожчими модифікаціями. Це хороша новина для споживачів, які хотіли б бачити дешевші карти на старті продажів. Такий крок змушує партнерів надавати пріоритет саме цим адаптерам у день запуску.

Radeon RX 7600 XT specs

Нагадаємо вірогідні характеристики Radeon RX 7600 XT, отримані з попередніх витоків. Для відеокарт будуть використовуватись графічні процесори Navi 33 з архітектурою RDNA 3. Чипи отримають 32 CU з 2048 обчислювачами. Робоча частота GPU очікується на рівні 2600 МГц. Відеокарти будуть використовувати 128-бітову шину, а загальна місткість пам’яті складе 8 ГБ. Енергоспоживання – близько 175 Вт.

Radeon RX 7600 XT performance

Що стосується продуктивності, то тут поки орієнтуватися можна лише за уривчастими відомостями. На ранніх семплах відеокарт на основі Navi 33 були отримані показники приблизно на 11% вищі за такі для Radeon RX 6650 XT. Тобто мова йде про рівень Radeon RX 6700 XT. Якщо врахувати можливі оптимізації драйверів до моменту офіційного старту продажів, є сподівання, що показники будуть навіть вищими.