Корпорація Xerox Holdings оголосила про передачу Дослідницького центру в Пало-Альто (PARC) некомерційному інституту SRI International. Це дозволить Xerox повністю зосередитися на інноваціях у власних послугах друку, цифрових та IT-послугах, а команді PARC – приєднатися до провідної дослідницької установи та почати новий етап розвитку.

За домовленостями, Xerox укладе угоду про привілейовані дослідження «Програма технологічних досліджень та інновацій». В її рамках SRI надаватиме Xerox та її клієнтам послуги з досліджень та розробок на контрактній основі. За спільною програмою сторони визначать напрямки, які стосуються основної діяльності Xerox у сфері друку, цифрових технологій та ІТ-послуг, щоб створити дорожні карти для їхнього втілення.

Водночас Xerox також збереже в PARC фірмовий інноваційний центр, де організовуватимуть зустрічі, демонстрації та щорічні конференції. Передача PARC не змінює керівництво Xerox на цей рік.

«Це рішення дозволяє як Xerox, так і PARC зосередитися на впровадженні інновацій та рішень, які відповідають їхнім сильним сторонам і можливостям. Завдяки цій угоді глибокі технологічні інновації PARC будуть підтримуватися SRI, а Xerox зможе спростити та оптимізувати свою діяльність й зосередити рішення на подальшому розвитку гібридної роботи», – зауважив головний виконавчий директор Xerox Стів Бандровчак.

Він нагадав, що понад півстоліття PARC та її співробітники були в авангарді найважливіших світових технологічних розробок, і Xerox завжди пишатиметься роллю PARC та її інноваціями.

Зі свого боку, гендиректор SRI International Девід Парех привітав фахівців із PARC у команді інституту та заявив про готовність розпочати нову главу, разом створюючи проривні технології для світу та продовжуючи співпрацю з Xerox у майбутньому.

Нагадаємо, що Xerox PARC був заснований в 1970 році та став незалежною компанією у 2002 році. Організація стала піонером багатьох технологічних досягнень, зокрема Ethernet, лазерного друку, графічного інтерфейсу користувача тощо.