Месенджер WhatsApp раніше не дозволяв заходити у свій акаунт з декількох смартфонів, попри те, що підтримував паралельне використання на планшетах, комп’ютерах та у браузерах. Тепер в Meta оголосили, що ця політика зміниться й у найближчі тижні користувачі зможуть встановити месенджер та увійти у свій акаунт на декількох смартфонах.

Для цього не потрібно буде вводити свій номер телефону під час налаштування та входу в систему. Можна буде вибрати нову опцію «посилання на наявний обліковий запис». WhatsApp згенерує QR-код, який потрібно буде відсканувати смартфоном з уже прив’язаним акаунтом. Опція буде доступною у WhatsApp на iOS та Android.

Таким чином можна буде зайти у свій акаунт на додаткових смартфонах, проте якщо основний стане неактивним на строк понад 14 днів, месенджер автоматично видалить обліковий запис з інших пристроїв. Користувачі також зможуть вручну вийти з прив’язаних пристроїв зі свого основного апарата.

Після прив’язки додаткового смартфона до акаунта WhatsApp повідомлення між пристроями синхронізуються за останній рік незалежно від операційної системи. Особисті повідомлення також залишаються наскрізно зашифрованими, незалежно від того, чи використовується один або декілька смартфонів.