Про передачу двох передсерійних зразків ОБТ Altay у війська сповістила компанія виробник BMC Otomotive у соціальних мережах. Ці зразки будуть протягом 1,5–2 років випробуватися у польових умовах перед запуском серійного виробництва. Щоб показати, що передані танки суттєво відрізняються від попередніх зразків проєкту Altay, дослідні машини називають Yeni Altay, тобто новий Altay.

Основний бойовий танк Altay вважається одним з найдорожчих танків у світі. Вартість одиниці – приблизно $13,75 млн. До того ж розробка цього проєкту стартувала більше ніж 15 років тому. А взагалі, бажання Туреччини отримати власний ОБТ з’явилося ще у середні 1990-х р., коли стартував проєкт MİTÜP – Milli Tank Üretimi Projesi (Національний проєкт виробництва танків).

Армія Туреччини отримала перші танки Altay. Поки що лише два

Перші реальні кроки по розробці власного танка Туреччина здійснила у 2007 році, коли компанія Otokar підписала з Міністерством оборони контракт на розробку дизайну та створення чотирьох прототипів національного основного бойового танка. У 2008 р. Otokar підписала контракт з південнокорейською Hyundai Rotem на трансфер технологій та допомогу в розробці, тому що перший турецький танк мав бути створений на базі корейського K2 Black Panther, який виробляється якраз з 2008 р. і який нещодавно замовила для власних збройних сил Польща. Так починалась перша з 1943 р. спроба Туреччини створити власний танк.

Армія Туреччини отримала перші танки Altay. Поки що лише два

Дизайн національного танка був представлений публіці у 2010 р., але перший прототип був готовий лише наприкінці 2016 р. Передбачалося, що армія Туреччини закупить 1 000 основних бойових танків, поділених на чотири партії по 250 штук, при цьому кожна нова партія буде отримувати деякі поліпшення. Otokar підготував виробничі площі та збирався протягом 18–22 місяців розпочати виробництво танків, які на той час вже отримали ім’я Altay на честь генерала Фахреттіна Алтая, командувача 5 кавалерійського корпусу під час Турецької війни за незалежність у 1919–1922 рр.

Армія Туреччини отримала перші танки Altay. Поки що лише два

Але замість Otokar міністерство оборони Туреччини передало контракт на виробництво BMC Otomotive, найбільшому в країні виробнику автобусів для громадського транспорту та вантажівок. Потім, через ембарго Німеччини за вручення у Сирійську громадянську війну, почалася чехарда з двигунами та трансмісією для Altay. Дизайн танка переробили на використання корейських двигунів DV27K та трансмісії SNT Dynamics, але вони були готові лише у 2021 р.

І ось, нарешті, перші танки готові до випробування. Отримати на 100% національний танк так і не вдалося. Над проєктом Altay працює більш ніж 200 субпідрядників, частина з яких – іноземні. Допомогу в розробці дизайну і передачі технологіях надавала Hyundai Rotem, технології виробництва 120-мм гармат передала Hyundai WIA, технології виробництва броні – Samyang Comtech та Poongsan Corporation. Двигуни – Hyundai Doosan Infracore. Трансмісія – SNT Dynamics. Усе це південнокорейські компанії.

Армія Туреччини отримала перші танки Altay. Поки що лише два

Система керування вогнем, система керування активним захистом, комунікація, лазерне попередження, навігація, системи візорів – ASELSAN. Виробництво гармат – MKEK (Mechanical and Chemical Industries Corporation). Броня – ROKETSAN. Основний виробник – BMC Otomotive. Це турецькі компанії.

Наразі побудовано 10 зразків МБТ Altay різних конфігурацій, з різними двигунами та трансмісіями. Серійне виробництво танків стартує лише у 2024–2025 рр., але це не точно.

Технічні характеристики МБТ Altay
Маса – 65 т
Довжина – 7,3 метра
Ширина – 3,9 метра
Висота – 2,6 метра
Екіпаж – 4
Броня – ROKETSAN, включаючи композитну броню на основі Korean Special Armor Plate (KSAP)
Система активного захисту – Aselsan AKKOR разом з комплексом РЕБ
Головне озброєння – гладкоствольна танкова гармата МКЕ калібру 120 мм
Вторинне озброєння – 1 × 12,7-мм/7,62-мм дистанційно керований бойовий модуль, 1 × 7,62-мм спарений кулемет
Двигун – Hyundai Doosan Infracore DV27K
Потужність – 1 500 к.с. (1 110 кВт)
Трансмісія – SNT Dynamics EST15K
Оперативний діапазон – 450 км
Максимальна швидкість – 65 км/год (шосе), 45 км/год (бездоріжжя)