Представлено автомобіль Lincoln Nautilus другої генерації й сама компанія позиціює його як «преміальний кросовер середнього розміру». Середнього?!…

Можливо, за американськими мірками: адже новий Lincoln Nautilus має 4,9-метрову довжину та 2,9-метрову колісну базу – тобто, це досить великий автомобіль. Який ще цікаво виглядає: масивна решітка радіатора, вузькі фари та поєднані ліхтарі, ручки дверцят у боковій лінії, можливість 2-кольорового фарбування кузова.

Техніка теж не підкачала. Для новинки Lincoln Nautilus пропонується бензиновий 2-літровий турбодвигун на 250 «коней» у парі з 8-ступеневим «автоматом» та повним приводом. Альтернативою йому виступає гібрид: він побудований на основі аналогічного двигуна, але з додавання електромотора на 100 кВт (136 к.с.) – загальна потужність сягає 310 «коней».

Підвіска повністю незалежна й пружинна: тут немає пневматики для зміни кліренсу, але все ж пропонуються амортизатори з можливістю налаштування. Крім того, кросовер Lincoln Nautilus може похизуватись просунутім «автопілотом», що дозволяє рухатись по трасі та здійснювати перелаштування по смугах навіть не торкаючись керма. А ще новинка Lincoln Nautilus може похизуватись салоном: якісна шкіра, широкоформатний дисплей, додатковий тач-скрін по центру.

Продажі автомобіля Lincoln Nautilus стартують наприкінці 2023-го або на початку 2024-го в залежності від ринку збуту. Орієнтовна вартість вже відома – близько $50 тис. в залежності від версії та переліку обладнання.