Канадця Гері Боузера, який відбував 40-місячний строк за злам консолей Nintendo, за гарну поведінку достроково випустили з тюрми, але він до кінця життя буде сплачувати штраф у $14,5 млн на користь Nintendo, який призначив йому суд. Про це пише VGC.

Боузера, який належав до хакерського угрупування Team Xecuter, випустили з федеральної тюрми ще у березні, і зараз він знаходиться у центрі затримання у Такомі, штат Вашингтон, перед екстрадицією до Канади.

Згідно з вироком суду, Боузер має сплатити $14,5 млн відшкодування збитків на користь Nintendo, $10 млн з яких вважаються пріоритетними. Перебуваючи у тюрмі, Боузер вже сплатив $175, залишилось $14 499 825.

«Згідно з угодою з Nintendo, вони можуть отримати від 25% до 30% місячного доходу відповідача, – каже Боузер. – В мене є приблизно шість місяців, перш ніж я повинен почати робити платежі».

При такому відсотку відрахування, щоб повністю розрахуватися з Nintendo, Боузер має заробити щонайменше $40 млн до сплати податків. Враховуючи, що Боузеру зараз 53 роки, скоріш за все, він буде сплачувати борг Nintendo до кінця свого життя.

Як стало відомо зі стенограми, під час слухання справи юрист Nintendo Аджай Сінгх сказав, що вирок був «унікальною можливістю» надіслати повідомлення щодо піратства.

Суддя окружного суду США Роберт Ласнік, схоже, погодився із Сінгхом, сказавши, що телебачення та фільми регулярно прославляють хакерство, створюючи враження, що в цьому немає нічого страшного, враховуючи, скільки грошей заробляють великі компанії.

У якийсь момент Ласнік запитав Сінгха: «Що ще ми можемо зробити, щоб переконати людей, що в цьому хакерстві/піратстві немає честі?»

На що Сінгх відповів: «З цього була б велика користь для подальшої освіти громадськості [у цьому питанні]».