Уряд США наклав штраф у розмірі $300 млн на компанію Seagate за ймовірне порушення експортного контролю постачання жорстких дисків китайській компанії Huawei. Про це пише BBC.

За даними Міністерства торгівлі США, Seagate Technology поставила компанії Huawei товарів на суму понад $1,1 млрд після введення експортного контролю у 2020 році. Seagate поставила Huawei 7,4 мільйона накопичувачів протягом приблизно року після того, як це обмеження на експорт було введено адміністрацією колишнього президента Дональда Трампа. Уряд США вважає, що це обладнання може використовуватися китайськими військовими.

Seagate продовжував поставки «навіть після того, як Huawei було додано до списку організацій за поведінку, шкідливу для нашої національної безпеки», сказав Метью Аксельрод з Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США. При цьому два інші основні постачальники жорстких дисків для Huawei припинили експорт після введення обмежень.

«Цей штраф є явним закликом до того, що компаніям необхідно суворо дотримуватися експортних правил BIS, оскільки наша команда правоохоронних органів працює над забезпеченням нашої національної безпеки та рівних умов гри», – додав пан Аксельрод.

Штраф у $300 млн виплачуватиметься частинами по $15 млн кожні три місяці протягом наступних п’яти років, повідомили у Seagate.