Колекціонування техніки може бути складним питання в залежності від самого пристрою та бажаного стану. Одним з таких бажаних лотів є перший iPhone, який дійсно важко знайти нерозпакованим й не потрапити у пастку шахраїв, які знають, як користуватися феном та плівкою.

Одному з найвідоміших блогерів Маркесу Браунлі (MKBHD) все ж вдалося знайти таку модель в оригінальному пакуванні, придбати її на аукціоні за чималі $42 991,20 та… одразу в рази зменшити її вартість відкривши коробку.

Звісно ж, ютюбер показав весь процес на відео, тому всі охочі можуть долучитися до цього дійства й побачити комплект оригінального iPhone, який сильно відрізняється від теперішніх варіантів.

Судячи з усього, пану Браунлі пощастило знайти дійсно нерозпакований смартфон з повним комплектом. Ба більше, пристрій навіть вдалося увімкнути. Цікавий момент — хоча сам смартфон й працює після 16 років очікування в коробці, комплектний блок живлення стільки не протримався.

Також з цікавинок комплектації варто відзначити, що перший iPhone продавався з невеличкою док-станцією для заряджання та підключення до зовнішньої акустичної системи за допомогою 3,5-міліметрового Jack.

Lucky you: MKBHD вдалося знайти перший iPhone в оригінальному пакуванні. Ціна питання — майже $43 000

Ще в коробочці можна було знайти фірмову ганчірочку, яка б допомагала підтримувати смартфон в охайному вигляді. Напевно, користувачі, які в ті часи встигли придбати компʼютери Mac також памʼятають подібні (хоча й більшого розміру) з невеличким логотипом Apple.

Якщо серед наших читачів є щасливі власники першого iPhone, запрошуємо поділитися ностальгією в коментарях.