Indie World Showcase від Nintendo: Гучні та не дуже анонси

Відбулася чергова презентація інді-ігор від Nintendo. Проте даною подією є сенс цікавитись не лише власникам консолі від Великої “Н”, жодна з показаних ігор не буде ексклюзивом Switch, а що ж саме показали, нумо розбиратися. 

Blasphemous 2

Жанр Соулс-лайк, метроідванія

Дата виходу Літо 2023

Платформи Nintendo Switch, PC 

У «Blasphemous 2 Покаянний знову вступить у вічний бій із Дивом. Відкрийте новий світ, сповнений небезпек, загадок та секретів. Ваш шлях лежить через орди ворогів — зробіть усе, аби покінчити із замкнутим циклом назавжди. 

Rift of the NecroDancer

Жанр Ритм-гра

Дата виходу 2023 (по неофіційний даним 20 червня 2023)

Платформи Nintendo Switch PC 

NecroDancer повертається в абсолютно новій частині ритм-гри! Допоможіть Каденсії в новому світі, усуваючи розломи, які розірвали її життя на частини. Ведіть ритмічну битву в режимі розломів, мінііграх і битвах з босами! І все це під новий саундтрек від Денні Барановського та інших.

Oxenfree 2 Lost Signals

Гра буде мати українську локалізацію

Жанр Пригодницька гра

Дата виходу 12 Липня 2023

Платформи Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation  5

Через п’ять років після подій «OXENFREE” Райлі повертається до рідного міста Камена, щоб дослідити таємничі радіосигнали. Вона знаходить більше, ніж очікувала.

Mineko’s Night Market

Жанр Пригодницька гра, Симулятор 

Дата виходу 26.09.2023

Платформи Nintendo Switch та PC 

Грайте за Мінеко, допитливу дівчинку, яка щойно приїхала до свого нового дому на острівці, що знаходиться біля підніжжя гори Фугу, де панує японська культура. Місцеві жителі острова поклоняються сонячному коту Абе. Те, що завжди вважалося давнім міфом, спантеличило місто, оскільки останніми днями серед мешканців острова почали з’являтися свідчення про появу Абе.

Розкрийте таємниці міста та відновіть колишню славу селища. Для цього виконуйте повсякденну рутину, допомагайте місцевим жителям, вирушайте на химерні квести та створюйте особливі предмети, готуючись до щотижневого Нічного ринку!

My Time at Sandrock

Жанр Пригодницька гра, Симулятор 

Дата виходу літо 2023

Платформи Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 PlayStation  5, Xbox One, Xbox Series

My Time at Sandrock – це пригодницька рольова гра, дія якої відбувається у здоровому постапокаліптичному світі.

Через 300 років після того, як День Катастрофи знищив більшість сучасних технологій, Ви вирушаєте до пустельної громади Сендрока і візьмете на себе роль молодого Будівельника. Використовуйте свій надійний набір інструментів, щоб збирати ресурси, конструювати машини та перетворити свою занедбану майстерню на добре налагоджений виробничий комплекс, щоб врятувати місто від пащі економічної руїни.

My Time at Sandrock планувалась як доповнення до My Time at Portia, але доросло до повноцінної гри. 

Quilts & Cats of Calico

Гра буде мати українську локалізацію

Жанр Настільна гра, головоломка

Дата виходу Осінь 2023

Платформи Nintendo Switch та PC 

«Quilts & Cats of Calico» – це затишна настільна гра, де гравці мають збирати ковдру з барвистих клаптів тканини. Розумно підбираючи кольори та візерунки, можна заробляти очки, а також нашивати ґудзики й привертати увагу пухнастих котиків, яким теж не байдуже, на якій ковдрі спати.

Animal Well 

Гра буде мати українську локалізацію

Жанр Метроїдванія

Дата виходу Зима 2023

Платформи Nintendo Switch, PlayStation 5, PC 

Досліджуйте насичений, заплутаний лабіринт і розгадуйте його таємниці. Збирайте предмети, щоб взаємодіяти з дивовижним навколишнім середовищем. Зустрічайте прекрасних і моторошних створінь, що ховаються в темряві, і постарайтеся вижити. На вас чекає набагато більше, ніж вам здається.

Crime O’Clock 

Жанр Головоломка

Дата виходу 30 червня 2023

Платформи Nintendo Switch, PC

«Crime O’Clock» – це гра в жанрі розслідування та дослідження часу з глибоким сюжетом. Розслідуйте справи в часі та на картах, що розвиваються, розкриваючи історію, пов’язану з кількома епохами. Чи вистачить вам спостережливості, щоб розгадати таємниці? Злочин не чекає ні на кого!

Teslagrad 2

Жанр Платформер, Головоломка 

Дата виходу 19 квітня 2023

Платформи Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 PlayStation  5, Xbox One, Xbox Series

Люміна, молода тесламансерка та її дирижабль зазнав аварії та приземлився у Вірмхеймі, віддаленому та підступному північному краю. Відправляйтеся в небезпечну пригоду, досліджуючи гігантську покинуту вежу, що височіє над долиною фйорду, в пошуках повернення Люміни додому, до її сім’ї.

Shadows over Loathing

Жанр Рольова гра

Дата виходу 19 квітня 2023

Платформи Nintendo Switch, PC

Мафіозі, монстри та таємниці — ласкаво просимо до «Shadows Over Loathing», тіньової сторони й без того чорно-білого світу, продовження відзначеної нагородами гри «West of Loathing».

Ваш дядько Мюррей попросив вас про допомогу в антикварній крамниці в Оушен-Сіті, але коли ви приїхали, старого ніде не виявилося. Розслідування його зникнення та артефактів, які він колекціонував, набуває нового повороту, коли ви натрапляєте на тіньову змову (і купу звивистих щупалець), які загрожують настанням кінця світу.

Paper Trail

Жанр Головоломка 

Дата виходу Серпень 2023

Платформи Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 PlayStation  5, Xbox One, Xbox Series, Android, IOS

«Paper Trail – це головоломка, яка розповідає про те, як ви покидаєте домівку. Події гри розгортаються у складному паперовому світі. Ви граєте за Пейдж, науковця-початківця, яка вперше залишає дім, щоб продовжити навчання. Під час подорожі ви навчитеся складати світ, з’єднуючи дві сторони, щоб вирішувати головоломки, досліджувати нові території та відкривати давно втрачені таємниці.

Little Kitty, Big City

Жанр Головоломка 

Дата виходу 2024 

Платформи Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 PlayStation  5, Xbox One, Xbox Series, Android, IOS

Ви — допитливе кошеня з великим характером, яке вирушило у пригоду, щоб знайти дорогу додому. Досліджуйте місто, заводьте нових друзів серед безпритульних тварин, одягайте чудові капелюшки та залишайте по собі більше, ніж просто хаос. Зрештою, хіба це не те що коти роблять найкраще?

Chants of Sennaar

Жанр Пригодницька гра, головоломка

Дата виходу 5 вересня 2023

Платформи Nintendo Switch, PC

Легенда свідчить, що одного дня мандрівник возз’єднає народи Вежі, які не можуть спілкуватися один з одним. Спостерігайте, слухайте та розшифровуйте стародавні мови у захопливому всесвіті, натхненному міфом про Вавилон.