Blizzard заборонила гравцям називати свій клан Azov

Як виявилось, Blizzard вважає назву Azov нацистською та забороняє її у своїх іграх. Але чому не вважає нацистськими літери ZZ у своїй власній назві й не бажає перейменовуватися на Bliard.

Інформація про бан Azov назви з’явилася на каналі «Український Гік». Як можна побачити з наведених скриншотів листування з підтримкою, назва клана Azov була виправлена на назву за замовчуванням. Після спроб оскарження з посиланням на те, що Азов – це український регіон поблизу Азовського моря, прийшла наступна відповідь від підтримки.

«Оскільки назва Azov нагадує назву полку Azov, який «викликав суперечки через його ранні та нібито триваючі зв’язки з ультраправими групами та неонацистською ідеологією, використання суперечливої символіки, пов’язаної з нацизмом, і твердження про те, що члени групи брали участь у тортурах і військових злочинах». Ми не допустимо нічого подібного в наших іграх»

Як зауважують у коментарях і, як відомо редакції «Межі», запити з України модерують в російському офісі Blizzard, тож така відповідь не дивна. Але здається, Blizzard останнім часом не вистачало скандалів і вони дуже хочуть отримати обвинувачення в підтримці рашистів. Цю інформацію слід поширити.

Щодо українських гравців, то дуже рекомендуємо вам в усіх випадках звертатися у підтримку англійською мовою і вимагати, щоб ваше питання розглядала європейська, а не російська підтримка. І це стосується не лише Blizzard.

Більше коментарів!