Samsung випустила оновлення для Galaxy Watch5 та Galaxy Watch5 Pro, яке додає можливість смартгодиннику вимірювати температуру шкіри користувача для відстеження і передбачення менструальних циклів. Апдейт має бути доступний користувачам в США, Південній Кореї та “на тридцяти європейських ринках”.

Нова функція є результатом партнерства Samsung і Natural Cycles, сервісом, який використовує дані про температуру шкіри, щоб точно визначити, на якій стадії циклу ви перебуваєте. Щоб отримати точну оцінку, зазвичай потрібно виміряти температуру одразу після того, як ви прокинулись. Втім, використовуючи Galaxy Watch5, який слідкує за вашими показниками під час сну, і його інфрачервоний датчик температури, це може відбуватися автоматично.

Використовуючи ці дані в поєднані з вашими записами відстеження циклу на основі календаря, Galaxy Watch5 зможе передбачити овуляцію та початок наступної менструації. Samsung запевняє, що дані надійно зашифровані та зберігаються лише на вашому власному пристрої.

Відштовхуючись від симптомів, які ви занотовуєте у щоденнику, Samsung і Natural Cycles також запропонують додаткові поради щодо того, як уникнути небажаних ефектів, таких як біль у тазу.

Щоб використовувати розширене відстеження циклу на основі температури шкіри на Galaxy Watch5, вам потрібно вручну ввести деякі записи календаря щодо вашого останнього циклу. Після цього треба ввімкнути опцію Predict period with skin temp / Передбачати цикл з температурою шкіри. Опція з’явиться після оновлення застосунку Samsung Health до версії 6.22 чи новіше.