Обіцяна функція Sound Recognition, яку Apple анонсувала ще в січні, нарешті стала доступною для розумних колонок HomePod і HomePod mini. Відтепер пристрої повідомлять вас, якщо почують сигнал датчика диму чи CO2. Нововведення є корисним для користувачів, у яких встановлено звичайні датчики, без підключення до інтернету. Таким чином можна зекономити на апгрейді.

Після того, як ви налаштуєте функцію в застосунку Home, ваш HomePod буде слідкувати за сигналізацією й, у разі її спрацювання, надішле повідомлення на iPhone, iPad чи Apple Watch. Також відповідний банер з’явиться в застосунку Home, на випадок, якщо ви випадково змахнете сповіщення, не прочитавши його.

Якщо у вас також є камера з підтримкою HomeKit, сповіщення буде містити відео інциденту. Apple запевняє, що аналіз навколишніх звуків відбувається на пристрої для захисту конфіденційності, а передача даних виконується з наскрізним шифруванням. Компанія також рекомендує налаштувати автоматизацію інших смартпристроїв, якщо температура всередині оселі підіймається вище заданого рівня. Наприклад, щоб самостійно вмикались вентилятори чи відчинялись жалюзі.