«Розумні» годинники та браслети серед іншого також займаються відстеженням серцевого ритму, а деякі навіть мають функцію ЕКГ. В різних виробників подібні функції можуть по-різному працювати та мають певну похибку. Але з часом все, звісно, покращується, й виробники тестують нові формати.

Як розповідає SamMobile, Samsung працює над «розумним» кільцем, яке також має відстежувати життєві показники власника. Воно може отримати назву Galaxy Ring й доповнити лінійку чинних носимих пристроїв. Як саме виглядає такий Ring поки що невідомо.

Але це непоганий гаджет для тих користувачів, які не хочуть відмовлятися від класичних годинників на користь «розумних» (або фітнес-браслетів), але все одно воліють стежити за своєю рухливістю, серцебиттям, сном тощо.

При цьому повідомляється, що точність роботи в Galaxy Ring може перевершити Galaxy Watch та Galaxy Fit. Досягти такого ефекту вдалося внаслідок більшої кількості датчиків, які покривають всю внутрішню поверхню гаджета. Також завдяки відсутності дисплея каблучка може довше працювати від одного заряду батареї.

Компанія Samsung вже подала заявку на торговельну марку Galaxy Ring до KIPRIS (Korea Intellectual Property Information Search), що може свідчити про подальші наміри щодо випуску. Але точних планів ще немає, адже менеджмент розуміє, що подібний гаджет може «відхопити» частину продажів годинників та браслетів.

Samsung не стане першим з подібним гаджетом, але серед великих виробників все ж може стати лідером. Саме собою, якщо інші не встигнуть випередити корейську компанію (чутки про подібну каблучку від Apple також зустрічалися у Мережі).