Останніми роками межа між IT-компаніями та автомобільним світом стає все більш розмитою, адже електрокари, фактично, перетворилися на гаджети на колесах. Софт стає все важливішим для функціонування автомобілів та прямо впливає на досвід експлуатації користувачів. Тож не дивно, що все більше технологічних компаній інтегруються до автоіндустрії. Apple і Google пропонують софтові рішення у вигляді CarPlay, Android Auto та Android Automotive OS, Nvidia і Qualcomm поставляють чипсети для автовиробників, а невдовзі до них має приєднатися і MediaTek.

Dimensity Auto – це автомобільна платформа від MediaTek, призначена для розумних, завжди підключених до інтернету транспортних засобів. Вона містить декілька основних компонентів. Dimensity Auto Cockpit відповідає за роботу інформаційно-мультимедійної системи автомобіля. Для роботи компонента використовуються високопродуктивні процесори. SoC побудована за 3 нм техпроцесом, обіцяють високу потужність й енергоефективність. Заявлена підтримка дисплеїв із частотою до 120 Гц і роздільною здатністю до 8K, а також декількох камер.

MediaTek відтепер теж в автоіндустрії. Компанія анонсувала платформу Dimensity Auto

Dimensity Auto Connect, своєю чергою, відповідальний за різноманітні підключення. Є підтримка технологій 5G NTN і 5G RedCap, доступні модулі Wi-Fi 7, Bluetooth, GNSS. Все це для забезпечення швидкого і стабільного доступу до інтернету та визначення точного місцерозташування під час руху.

Dimensity Auto Drive – компонент, який має стати основою для автономного водіння. Він використовує MediaTek APU та забезпечує роботу удосконалених систем допомоги водію. Нарешті, ініціатива Dimensity Auto Components забезпечить постачання на автомобільний ринок чипсетів та самостійних компонентів для нових поколінь автомобілів.

Поки що немає інформації стосовно того, в автомобілях яких брендів ми зможемо побачити рішення від MediaTek. Втім, додаткова конкуренція на ринку має справити позитивний ефект на автоіндустрію.