Перше і головне – схоже, у компанії Lancia таки буде майбутнє й легендарне ім’я не піде в забуття! А тепер друге: яким саме буде майбутнє – ось це вже питання…

Відповідь намагається дати концепт-кар Lancia Pu+Ra HPE Concept. Звісно, тут можна довго розповідати про співпрацю з компанією Cassina, що розробляє меблі. Можна довго розповідати про створення не просто чергового «засобу пересування, а справжнього мистецтва на колесах». Й схоже, що це вдалось – ось погляньте самі…

Проте найголовніше зашифровано в назві концепту Lancia Pu+Ra HPE. Літери Pu+Ra є скороченням від слів Pure та Radical – як ключові слова для опису нового дизайну. А позначення HPE є натяком на культові моделі Lancia з 1970-х років. Ось тільки віднині «Е» означає «електромобіль».

Адже концепт-кар Lancia Pu+Ra HPE Concept створений саме як електромобіль, що зможе подолати до 700 км на одному заряді акумулятора. Ємність останнього не вказують, проте вказують розраховану електроекономічність: має бути 10 кВт·год на 100 кілометрів.

Крім того, електромобіль Lancia Pu+Ra HPE Concept пропонує ще й нову концепцію салону S.A.L.A. – тут мають поєднатись чудовий огляд крізь численні вікна та цифрові сенсорні панелі для керування. Напевно, стане в пригоді й досвід співпраці з виробником меблів.

Нарешті, останнє. Концепт Lancia Pu+Ra HPE Concept яскраво натякає на майбутнє Lancia як виробника електромобілів: починаючи з 2026 року, компанія буде представляти тільки нові моделі-електромобілі. Але до того часу нас очікує ще й поява нової генерації Lancia Ypsilon у 2024 році. Отже, у компанії Lancia таки є майбутнє і, як бачите, воно вже навіть виписано у планах на найближчі роки!