Адвенютра Sherlock Holmes The Awakened від української студії Frogwares вийшла 11 квітня 2023 р. на усіх платформах.

Нагадаємо, Sherlock Holmes The Awakened – це переосмислення однойменної гри 2007 року, працювати над яким Frogwares розпочала вже після початку повномасштабного вторгнення. Гра повністю перероблена на Unreal Engine та вирізняється не лише сучасною графікою та анімацією, а й розширеною сюжетною лінією, численними побічними завданнями та новими механіками, зокрема унікальним ігроладом із божевіллям.

Спробувати Sherlock Holmes The Awakened можна на ПК (Steam, Epic Games Store, GOG), PlayStation 4/5, Xbox One / Xbox Series S|X та Nintendo Switch. Вартість стандартного Steam-видання для України – 910 грн.

До розширеного видання гри, у яке входять також набір побічних завдань «Нашептані сни» та набір шпалер для Робочого столу, коштує 1 099 грн. Повне видання, яке крім попередніх бонусів містить також саундтрек та артбук Sherlock Holmes The Awakened, має цінник 1 250 грн.

І критики, і гравці зустріли нову гру від Frogwares гарно. Згідно з OpenCritic, Sherlock Holmes The Awakened має середню оцінку 74/100, а якщо брати лише впливові та великі видання, то навіть 79/100. Гравці на Steam ще більш позитивні – 93/100, але слід враховувати, там поки що здебільшого відгуки українців. Ми плануємо невдовзі викласти й власний огляд Sherlock Holmes The Awakened.