iPhone 15 Pro все ж залишиться зі старими механізмами кнопок на корпусі — Куо

Деякі подробиці про майбутні флагмани від Apple розкривали нову цікаву особливість iPhone 15 Pro — оновлені кнопки на корпусі. Йшлося не тільки про нові форми, а й механічні зміни, де на місце традиційних кнопок мали б прийти сенсорні (на кшталт відмови від механічної кнопки Home починаючи з iPhone 7). Перші чутки про таке оновлення зʼявилися ще восени минулого року.

Такі кнопки, звісно, не мали б рухатися та «клікати» при натисканні. При цьому додаткові фірмові вібромотори Taptic Engine повинні були б симулювати відчуття натискання, що в старих моделях iPhone (чи трекпадах лептопів виробника) чудово реалізовано.

Але, згідно з новими даними аналітика Мін-Чі Куо, Apple відмовляється від такого рішення через «невирішені технічні проблеми перед масовим виробництвом»:

Моє останнє дослідження показує, що через невирішені технічні проблеми перед масовим виробництвом обидві висококласні моделі iPhone 15 Pro (Pro і Pro Max) відмовляться від дизайну твердотільних кнопок, яким приділили чимало уваги, і повернуться до традиційного фізичного дизайну кнопок.

Таку ж інформацію підтвердили виданню MacRumors технологічні аналітики Джефф Пу та Шеллі Чоу з гонконзької інвестиційної компанії Haitong International Securities:

На основі наших перевірок ланцюжка постачання ми очікуємо, що серія iPhone 15 Pro повернеться до поточного дизайну фізичних кнопок через складнішу конструкцію.

Додатково вони зазначили, що від ідеї з оновленням кнопок Apple не відмовляється й такі можна буде побачити у моделі iPhone 16 Pro наступного року. При цьому залишилося нерозкритим питання, чи зміниться форма кнопок регулювання гучності в iPhone 15 Pro при збереженні поточного механізму.