Досвідчені користувачі iPhone напевно пам’ятають, як в iPhone 7 змінили принцип роботи кнопки Home. Тоді стандартний механізм було змінено на сенсорну клавішу, яка реагувала на тиск та за допомогою Taptic Engine симулювала відчуття натискання на неї.

Як повідомляє аналітик Мін-Чі Куо, наступного року з iPhone 15 Pro компанія повторить такий трюк, замінивши звичні кнопки ввімкнення та регулювання гучності. Вони залишаться на своїх місцях, але механізм зміниться за аналогією старої кнопки Home.

«Моя остання довідка показує, що кнопки регулювання гучності та ввімкнення двох нових флагманських моделей iPhone 15/2H23 можуть використовувати нові кнопки (подібні до конструкції кнопки Home в iPhone 7/8/SE2 і 3), щоб замінити дизайн фізичних/механічних кнопок» — написав Куо у своєму твіттері.

При цьому «молодші» моделі iPhone 15 та 15 Plus залишать старі конструкції.

А для реалізації нового задуму в iPhone 15 Pro додадуть ще два вібромотори Taptic Engine, які розташують поряд із самими кнопками. Так їх кількість зросте до трьох в одному пристрої. З практичної точки зору таку зміну можуть подати як покращення витривалості самого пристрою (наприклад, менше ризиків потрапляння води всередину). І це може стати додатковим «плюсом» для дорожчих смартфонів компанії.

Подальша доля перемикача режимів звука не уточнюється.

Цікаво, що прогноз пана Куо додатково зачіпає й Android-смартфони. Він передбачає, що подібну технологію можуть використати й конкуренти.