Активне впровадження штучного інтелекту вже значно впливає на індустрію відеоігор в Китаї. Як повідомляє видання Rest of World, багато розробників ігор у Китаї почали покладатися на генератори зображень на основі штучного інтелекту замість людей-ілюстраторів. Використання ШІ-генераторів, таких як Midjourney і DALL-E, нібито почало набирати обертів у лютому і відтоді зростає в геометричній прогресії, причому як серед невеликих інді-розробників, так і регіональних гігантів, таких як Tencent і NetEase. Вони використовують ШІ для створення персонажів, локацій і рекламних матеріалів.

Інді-розробник Сяо Ді зізнався, що він та інші розробники його розміру звернулися до ШІ як до засобу економії коштів. Раніше вони доручали свою творчість фрилансерам, але тепер можуть використовувати ШІ для створення персонажів і фонів, знижуючи витрати. Рекрутер ігрової індустрії Лео Лі виявив, що за останній рік кількість робочих місць ілюстраторів скоротилася майже на 70%, частково через стрімке зростання ШІ. «Боси, можливо, думають, що їм не потрібно стільки працівників», – каже Лі.

Багато художників в ігровій індустрії також заохочуються роботодавцями до використання генераторів штучного інтелекту як способу підвищення продуктивності. Сюй Іньін, художник з інді-студії в Чунціні, Китай, розповів Rest of World, що ШІ «розвивається зі швидкістю, яка виходить за межі нашої уяви. Двоє людей потенційно можуть виконувати роботу, яку раніше виконували 10».

ШІ також проникає в інші відділи розробки ігор, такі як написання текстів, озвучування та дизайн, що ще більше впливає на перспективи працевлаштування людей-художників. Ігрові художники в Китаї висловлюють побоювання, що їх замінять технології штучного інтелекту, і ці побоювання поділяють художники в ширшій творчій сфері. Насправді на таких сайтах, як Kickstarter і ArtStation, спостерігається зростання кількості творів мистецтва, створених за допомогою ШІ, оскільки ця технологія стає все більш поширеною.

У січні Китай запровадив нові правила, що вимагають від генераторів «глибоких фейків» чіткого маркування контенту, який може ввести в оману цивільних осіб. Тепер ця норма поширюється і на зображення та відео, створені за допомогою штучного інтелекту, хоча поки що вона не вимагає інформувати клієнтів про використання штучного інтелекту в іграх чи інших продуктах.

Попри занепокоєння, компанії в Китаї продовжують активно використовувати ШІ як засіб підвищення продуктивності. Сяо Ді вважає, що «ілюстрації створені штучним інтелектом – це лише початок», і очікує, що в найближчому майбутньому ШІ можна буде використовувати в програмуванні та обслуговуванні клієнтів.