Компанія Twitter Inc. зробила несподіване одкровення: вона більше не існує. Соціальна мережа зараз бореться з позовом праворадикальної провокаторки Лаури Лумер, яка звинуватила Twitter в порушенні федерального законодавства про рекет, коли її акаунт був заблокований у 2019 році.

Попри те, що позов Лумер вважається абсурдним і приреченим на провал, Twitter як відповідач повинен продовжувати подавати до суду звіти про розкриття корпоративної інформації, повідомляє Slate. У своїй останній заяві до суду Twitter 4 квітня повідомив, що він був приєднаний до X Corp. і, отже, більше не існує як незалежний суб’єкт господарювання. Як «правонаступник за інтересами» Twitter Inc., X Corp. тепер є відповідачем за позовом Лумер, а її материнською корпорацією є X Holdings Corp.

Перетворення Twitter на X Corp. його власником Ілоном Маском, який також володіє X Holdings Corp., викликає питання. Twitter відмовився від коментарів, відповівши лише емодзі у вигляді какашки, що стало стандартною відповіддю компанії на запити журналістів. Однак схоже, що Маск планував це злиття відтоді, як вперше задумав придбати Twitter.

У квітні 2022 року Маск зареєстрував три окремі компанії, X Holdings I, II та III, у штаті Делавер, з наміром полегшити купівлю Twitter. Згідно з угодою, Twitter об’єднається з X Holdings II, але збереже свою назву і корпоративну структуру, продовжуючи працювати відповідно до законодавства штату Делавер. X Holdings I, підконтрольна Маску, стала б материнською компанією об’єднаного підприємства, а X Holdings III взяла б на себе кредит у розмірі $13 мільярдів, наданий групою великих банків, щоб допомогти покрити купівлю соціальної мережі за $44 мільярди.

Проте згідно з даними бізнес-порталу держсекретаря штату Невада, 9 березня Маск зареєстрував дві нові компанії: X Holdings Corp. і X Corp. Потім, 15 березня, він подав заявку на злиття цих невадських компаній з двома своїми наявними компаніями: X Holdings I з X Holdings Corp. і Twitter Inc. з X Corp. У випадку останньої, згідно зі статтями угоди про злиття, X Corp. повністю поглинає Twitter, фактично ліквідуючи Twitter Inc. як компанію.