У сучасному світі вже є чимало варіантів зарядити смартфон у публічних місцях — від павербанків в кафе до лавок з сонячними панелями в парках. Серед таких пристроїв також є спеціальні зарядні станції, які встановлені в аеропортах, вокзалах, торговельних центрах тощо. І ФБР радить уникати їх.

Бюро вважає, що наразі існує високий ризик зараження пристроїв шкідливим програмним забезпеченням та встановлення стеження за користувачами такими станціями, й натомість радить користуватися власними зарядними пристроями.

Уникайте використання безплатних зарядних станцій в аеропортах, готелях чи торгових центрах. Зловмисники навчилися використовувати громадські USB-порти для впровадження на пристрої шкідливого програмного забезпечення та програм моніторингу. Носіть із собою власний зарядний пристрій та USB-шнур і користуйтеся електричною розеткою.

Йдеться про так званий Juice Jacking — встановлення шкідливого ПЗ на смартфони або копіювання даних з пристрою під час заряджання від публічних станцій. І не дивлячися на сучасний захист смартфонів з iOS чи Android, жодна з систем не здатна на 100% захистити дані. Наприклад, iPhone при підключенні може запитати, чи варто довіряти підключеному пристрою, на що деякі користувачі без роздумів відповідають схвально.

Також у ФБР є окрема памʼятка, як краще захищати свої дані та не втрапити у халепу в інтернеті, яка також зачіпає питання публічних зарядних станцій.