Проєкт Alice: Asylum закрито, Амерікен Макгі пішов на пенсію. Винна Electronic Arts

Геймдизайнер Амерікен Макгі звернувся до фанатів з прощальним листом. Він кидає розробку ігор та закриває проєкт Alice: Asylum. І винна у цьому Electronic Arts, яка не хоче ні фінансувати нову гру, ні ліцензувати її іншій компанії.

Напевне, ця історія мала б потрапити на сторінки книги Джейсон Шраєр «Натисни Reset: Вигорання та відновлення в індустрії відеоігор», тому що Амерікен Макгі саме вигорів, багато років намагаючись відродити улюблену фанатами серію.

Нещодавно дизайнер підготував величезну PDF-книгу Alice: Asylum Design Bible, такий собі дизайн/арт документ з яким, а також з детальним виробничим планом від Virtuos Games, він і пішов до Electronic Arts.

На жаль, боси EA розглянули пропозицію і сказали, що ринок не готовий зараз до такої гри, як Alice: Asylum. Знаючи Electronic Arts, це слід читати як: «Ми не розуміємо як впихнути сюди лутбокси і заробляти на грі десять років».

Щодо ліцензування, то EA відповіла: «Alice є важливою частиною загального каталогу ігор Electronic Arts, і ми не готові зараз продавати або ліцензувати її». Навіть людині, яка власне і створила цей IP. Типова поведінка EA в дусі собаки на сіні – ні собі, ні іншим.

Після цієї відмови Амерікен Макгі здався і вирішив піти з індустрії. Patreon та інші ресурси фінансування Alice: Asylum будуть закриті.

«Я не маю контролю над інтелектуальною власністю Alice і не маю можливості створити нову гру у серії. Цей контроль і така можливість належать виключно EA. Якщо комусь таки вдасться переконати EA створити Asylum, я хотів би чітко пояснити, що з цього моменту я не маю бажання брати участь у цій або будь-якій іншій розробці, пов’язаній з Alice», – написав Амерікен Макгі.

Що ж EA, гарно зіграно, ви вбили ще одну ігрову серію.