White Paper (не рекламний маркетинговий текст, що детально описує продукт) криптовалюти Bitcoin, написаний Сатоші Накамото, можна знайти на будь-якому комп’ютері Mac під управлінням macOS Catalina або новішої версії, але ніхто не знає, чому він там опинився, повідомляє AppleInsider. Хоча macOS має багато прихованих файлів, які не призначені для пересічних користувачів, знайти технічний документ можна за допомогою простої команди Термінала або навігатора Finder.

White Paper криптовалюти Bitcoin, написаний Сатоші Накамото, знайдено в операційній системі macOS

Енді Байо, відомий у технічній спільноті блогер, поділився цим дивним відкриттям у своєму блозі Waxy. Ввівши команду в Термінал на будь-якому комп’ютері Mac під управлінням macOS Catalina або новішої версії, можна відкрити документ про Bitcoin в режимі попереднього перегляду:

open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Крім того, користувач може перейти до Macintosh HD -> Система -> Бібліотека -> Image Capture -> Devices, далі натиснути правою кнопкою миші на файлі програми VirtualScanner.app та виберіть пункт «Показати вміст пакета», після цього відкрийте папку Contents -> Resources і в ній можна знайти файл simpledoc.pdf.

Байо повідомляє, що файл використовується як зразок документа для пристрою під назвою Virtual Scanner II, який за замовчуванням прихований або не встановлений для деяких користувачів.

White Paper криптовалюти Bitcoin, написаний Сатоші Накамото, знайдено в операційній системі macOS

Це відкриття є не зовсім новим, оскільки в дописі спільноти Apple від 2021 року також запитувалося про те ж саме, а в додатку Virtual Scanner II було виявлено незвичайну фотографію, зроблену американським фотографом Томасом Хоуком. Проте на White Paper криптовалюти Bitcoin тоді не звернули увагу.

Попри ці відкриття, призначення додатка Virtual Scanner II й те, чому в ньому міститься документ про Bitcoin, залишається загадкою, і ніхто в Apple поки що не спробував це пояснити.