Warner Bros. близька до початку роботи над серіалом «Гаррі Поттер»

За інформацією двох джерел, знайомих з цим питанням, Warner Bros. Discovery Inc. знаходиться на порозі укладення угоди про створення нового онлайн-телесеріалу, заснованого на серії книг «Гаррі Поттер», повідомляє Bloomberg.

Джерела, які побажали залишитися невідомими, оскільки угода не була офіційно оголошена, заявили, що кожен сезон шоу буде заснований на одному з семи романів Джоан Роулінг. Компанія сподівається, що цей серіал стане наріжним каменем нової стримінгової стратегії, яку наступного тижня материнська компанія Warner Bros оголосить для HBO. Девід Заслав, генеральний директор Warner Bros, та Кейсі Блойс, голова HBO, працювали над тим, щоб переконати Роулінг продюсувати новий серіал, але угода ще не укладена.

Новий серіал надав би сценаристам можливість детальніше розкрити величезний всесвіт Роулінг, адже багато з її книг мають обсяг понад 500 сторінок. Компанія Warner Bros. раніше екранізувала кожну з семи книг про Гаррі Поттера, що завершилося двосерійним фільмом за мотивами останнього роману. Проте Warner Bros. завжди прагнули зробити більше з однією з найбільш продаваних книжкових серій усіх часів. І хоча Роулінг схвалила театральну адаптацію та атракціон у тематичному парку, вона ще не дала згоди на нові фільми чи телешоу.

Авторка, скоріше за все, братиме участь у роботі над серіалом, щоб гарантувати, що він залишиться відповідним її оригінальному баченню, хоча, за словами джерел, вона не буде вести шоу на щоденній основі та не виступатиме його основним творцем.

Warner Bros. готується представити нову стримінгову стратегію, яка включатиме нову назву Max для свого флагманського онлайн-сервісу, раніше відомого як HBO Max. Величезна бібліотека програм компанії, включаючи «Чарівний світ» Роулінг, фільми «Володар перснів» і безліч супергероїв, таких як Бетмен, Супермен і Диво-жінка, відіграватимуть вирішальну роль у цій стратегії.

Заслав оголосив, що хоче інвестувати в меншу кількість фільмів і серіалів з метою виробництва якіснішого контенту. У лютому компанія оголосила, що зніматиме нову серію фільмів за мотивами «Володаря перснів», але деталі ще не підтверджені.

Бренд «Гаррі Поттер» породив низку успішних спін-оффів та продуктів. У лютому Warner Bros. опублікувала Hogwarts Legacy, рольову гру, засновану на світі Поттера, у партнерстві з компанією Avalanche Software.

За даними американського видавництва Scholastic Corp., за 25 років серія книг «Гаррі Поттер» була продана накладом 600 мільйонів примірників 85 мовами, що зробило її бестселером усіх часів. Вісім фільмів, знятих за мотивами серії, за даними Box Office Mojo, зібрали у світі понад $7,7 мільярда.