Підтримка високої частоти оновлення зображення в iPhone з’явилася з моделлю iPhone 13 Pro й досі залишається ексклюзивом для дорожчих версій смартфона. Звичайні моделі поки що використовують LTPS-матриці, а не LTPO, які здатні змінювати частоту оновлення в залежності від дій користувача та типу контенту.

Керівник Display Supply Chain Consultants Росс Янг раніше вже ділився точними прогнозами стосовно дисплеїв компанії. Наразі він показав план оновлення дисплеїв iPhone, який охоплює часовий проміжок від 2021 до 2027 років, де є деталі щодо майбутніх оновлень дисплеїв звичайних та Pro-моделей.

Згідно з таким роадмапом, iPhone 15 та iPhone 16 все ще матимуть LPTS-матриці, але вже з Dynamic Island, як в iPhone 14 Pro. Далі LTPO-дисплеї вже будуть встановлюватися, починаючи з iPhone 17 (якщо маркування моделей не зміниться до того часу) у 2025 році. Це дозволить пристроям не лише підтримувати ProMotion, але й функцію Always-On, при якій смартфон зменшує частоту оновлення до 1 Гц.

Тим часом моделі Pro, починаючи з 2025 року, зможуть приховувати датчики Face ID під дисплеєм та матимуть окремий виріз для камери, а у 2027 році приховають і його.

Звичайний iPhone отримає дисплей з підтримкою ProMotion лише у 2025 році

З такими планами Apple навряд зробить революцію в екранах смартфонів. Висока частота оновлення зображення вже давно не є чимось новим та підтримується навіть в деяких бюджетних пристроях. Камери під екранами також вже можна зустріти, хоча вони й залишаються перевагою флагманських гаджетів (наприклад, Samsung Galaxy Fold4). Щоправда, такий запас часу дає компанії можливість підготувати якісніший продукт з меншою кількістю вад.