Американський штат Каліфорнія встановив нове правило, яке вимагає, щоб до 2035 року більш ніж половина всіх вантажівок, що продаються в штаті, були електричними. Мандат отримав схвалення від адміністрації Байдена і має набути чинності наступного року, як повідомляє The New York Times. Хоча Каліфорнія підтримала це рішення у 2020 році, воно потребувало дозволу Агентства з охорони навколишнього середовища (EPA), оскільки перевищувало федеральні стандарти.

Правило встановлює, що до 2035 року 55% фургонів доставки та невеликих вантажівок, що продаються в Каліфорнії, повинні бути повністю електричними. Крім того, 40% тягачів і 75% автобусів та великих вантажівок повинні бути повністю електричними до того ж терміну.

На практиці нове правило буде застосовуватися по всій країні, враховуючи розмір і центральне місце економіки Каліфорнії, яка була би п’ятою за величиною економікою у світі, якби вона була суверенною державою. Це схоже на іншу заборону штату, що стосується продажу автомобілів, які працюють на газі, до 2035 року.

Однак автотранспортна галузь розкритикувала цей крок через його вартість та вимоги до інфраструктури. Директор з федеральних питань Асоціації незалежних водіїв-власників та операторів Джей Граймс сказав, що водії скептично ставляться до швидких термінів переходу на електромобілі. Вони сумніваються, що кількість зарядних станцій буде достатньою для тривалих поїздок, і чи зможуть акумулятори для електромобілів витримати великі відстані.

Крім того, електричні вантажівки коштують дорожче, починаючи від $100 000 і закінчуючи шестизначними цифрами. Генеральні прокурори 17 штатів, очолюваних республіканцями, подали до суду, щоб заблокувати це законодавство, і їхній позов буде розглянуто в Апеляційному суді США у Вашингтоні, округ Колумбія, наприкінці цього року.

Попри труднощі, групи, що займаються питаннями чистої енергії, налаштовані оптимістично. Виконавчий директор Міжнародної ради з екологічно чистого транспорту Дрю Кодьяк заявив, що, хоча існують проблеми з електрифікацією великовантажних автомобілів, державні податкові пільги та економія від відсутності необхідності купувати бензин допоможуть покрити довгострокові витрати.

«Такі компанії, як FedEx, дивляться на кінцевий результат протягом усього терміну експлуатації транспортного засобу. І коли вони дивляться на довгострокову перспективу, розрахунки стають більш оптимістичними», – додав Кодьяк.